Minder nieuwe medewerkers met een migratieachtergrond bij de politie

Het aantal nieuwe politiemensen met een migratieachtergrond is vorig jaar gedaald. In 2019 had 16 procent van de nieuwe medewerkers een migratieachtergrond, in 2017 en 2018 was dat 21 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het totale aantal politiemedewerkers met een migratieachtergrond is wel ongeveer gelijk gebleven. Het gaat om 13 procent van het personeel.

De politie heeft de ambitie te hebben om meer divers te worden, ook als het gaat om culturele diversiteit. Alle burgers moeten zich kunnen herkennen in hun politie en zich vrij voelen de politie te benaderen. Er zijn mensen nodig met verschillende culturele achtergronden. Mensen die zich kunnen inleven in andere leefstijlen en culturen, meerdere talen beheersen of over een netwerk beschikken binnen een bepaalde gemeenschap.”

Gemiddeld is de uitstroom bij medewerkers van de politie in de leeftijd tot 30 jaar 4 procent. Bij medewerkers in die leeftijdsgroep met een migratieachtergrond is dat ruim 7 procent. De reden hiervoor wordt uitgezocht.

Bij de politie werken meer dan 65.000 mensen.

Op zoek naar een airco?

Gerelateerde berichten