Spike Lee komt op perfect moment met nieuwe film “Da 5 Bloods”

Juist op het moment dat wereldwijd het gesprek over racisme in volle gang is komt Spike Lee met een nieuwe film. De Amerikaanse regisseur staat bekend om zijn sociaal bewogen films over dit thema. Hij heeft de raciale spanningen en strijd van de afro-amerikanen op de kaart gezet.

‘Da 5 Bloods’
De nieuwste film van Spike Lee staat sinds vrijdag op Netflix. Da 5 Bloods is en amerikaans oorlogsdrama uit 2020, en gaat over vier Afro-Amerikaanse veteranen die teruggaan naar Vietnam om de stoffelijke resten van hun teamleider en een kist met goud te zoeken. Beiden hebben ze in de jungle begraven tijdens de Vietnamoorlog.

De film is gebaseerd op een waargebeurde situatie, namelijk dat de deelname van zwarte Amerikanen in het leger eigenlijk heel onderbelicht is. Dat krijg je niet mee in je geschiedenislessen.

Meer Spike Lee….

Demonstraties
In verschillende interviews geeft Spike Lee zijn mening over de huidige demonstraties tegen racisme. De regisseur is hoopvol over de verandering die hij om zich heen ziet. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar in de hele wereld.

Wat ik nu zie doet me denken aan de jaren zestig, de black power en vrouwenbeweging. Dit gebeurt opnieuw in Amerika, maar ook wereldwijd.

Spike Lee

Spike Lee komt op perfect moment met nieuwe film, maar is ‘ie ook goed?
Review The Guardian
Review the atlantic

Gerelateerde berichten