Fregatten krijgen nieuw 127mm-kanon

De 4 luchtverdedigings- en commandofregatten (LCF’s) krijgen een nieuw 127mm-kanon. De Defensie Materieel Organisatie maakte de aankoop bij de Italiaanse fabrikant Leonardo vandaag bekend. Thales Nederland is door Leonardo gecontracteerd als toeleverancier.

Naar verwachting hebben de fregatten uiterlijk in 2026 hun nieuwe wapen. Om precies te zijn: het OTO 127/64 LW-Vulcano-systeem. Dit middelgrote kanonsysteem is in de 1e plaats bedoeld voor oppervlaktevuur en als scheepsgeschut. Het is eventueel ook te gebruiken als luchtafweer.

Het Vulcano-systeem bestaat onder meer uit de volgende subsystemen:

het 127mm-kanon
het volledig geautomatiseerde munitieopvoersysteem. Hierdoor hoeft niet getild te worden met zware granaten, wat het systeem ARBO-proof maakt.
Het toevoermagazijn voor de munitie bestaat uit 4 drums met elk 14 granaten. Het geschut kan zowel standaard 127mm -munitie afvuren als de moderne, geleide munitie. Met dat laatste type is een bereik haalbaar van 100 kilometer.


Outlet bij bol.com

Gerelateerde berichten