Luchtmacht helpt opnieuw bij blussen brand Deurnese Peel

De luchtmacht helpt dinsdag wederom bij het blussen van de grote brand in natuurgebied de Deurnese Peel. Dinsdagochtend is een helikopter begonnen met het blussen vanuit de lucht, later komt daar nog een tweede Chinookhelikopter bij. De Chinook helikopter wordt ingezet op verzoek van de autoriteiten Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost en Brandweer Brabant-Zuidoost.

Fire Bucket Operations Team
Het DHC en de collega’s van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland vormen samen een speciaal getraind ‘Fire Bucket Operations Team’. Dit team wordt bij iedere blusactiviteit met de helikopter ingezet en werkt nauw samen met alle hulpdiensten ter plaatse onder leiding van de civiele brandweer.

Bambi Bucket
In de Bambi Bucket, de oranje waterzak onder de Chinook, past maximaal 10.000 liter water. Het duurt ongeveer 12 seconden om het water uit de Bambi Bucket te laten stromen.

De helikopters kunnen in een keer 10.000 liter water uitstorten over de brandhaard. Inmiddels is meer dan 100 hectare land verwoest. Het vuur is nog niet onder controle. Het gebied is volgens de brandweer ontoegankelijk en dat maakt het blussen lastig.

De helikopters kunnen in een keer 10.000 liter water uitstorten over de brandhaard. Inmiddels is meer dan 100 hectare land verwoest. Het vuur is nog niet onder controle. Het gebied is volgens de brandweer ontoegankelijk en dat maakt het blussen lastig.

Volgende
Ook de brand in Nationaal Park de Meinweg in Midden-Limburg heeft zo’n 170 hectare bos en hei grotendeels verwoest. De brand is onder controle, maar smeult wel nog na, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Gerelateerde berichten