Zes militairen versterken coronatroepen op intensive care van Alkmaars ziekenhuis

Zes militairen van landmacht, luchtmacht en marine komen de coronatroepen op de intensive care van het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar de komende drie weken versterken.

Twee militaire basisartsen en vier militaire verpleegkundigen zijn gisteren aan hun speciale missie begonnen. De extra ’zorghanden’ zijn geregeld via een speciaal verzoek voor militaire bijstand door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan defensie.

Marineschip
De veiligheidsregio heeft volgens Smeekes een goede relatie met defensie, dat eerder een verzoek om ic-capaciteit aan boord van een marineschip niet honoreerde.

Extra handjes
Extra handjes zijn zeer welkom. In eerste instantie blijven deze militairen drie weken. Daarna wordt bekeken of die detacheringsperiode kan worden verlengd of dat hun inzet elders harder nodig is.’’]]]

Het Alkmaarse ziekenhuis is niet het eerste in Nederland dat coronabijstand van defensie krijgt, wel het enige tot dusverre in Noord-Holland en Flevoland. Elders zijn al zo’n tweehonderd militairen met een medische achtergrond in ziekenhuizen actief.

Mid-season sale bij bol.com

Gerelateerde berichten