Defensie zet aanbesteding ICT-systeem on hold

Het ministerie van Defensie heeft de aanbesteding van een nieuw informatiesysteem voorlopig on hold gezet. Dat blijkt uit interne documenten waar Trouw, De Groene Amsterdammer, EenVandaag en onderzoeksjournalistiekplatform Investico de hand op hebben weten leggen. Een consortium onder leiding van IBM en Atos dreigt het ministerie nu met een claim van honderden miljoenen euro’s.

De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een definitieve toewijzing van het project. Volgens Thomas Muntz van Investico is de sfeer inmiddels verziekt.

Daar komt bij dat het Bureau ICT-toetsing, een onafhankelijk adviesorgaan van de overheid, al ruim een half jaar geleden met een kritisch rapport kwam over de aanbesteding. Volgens het bureau neemt Defensie een te groot risico door de aanbesteding in de handen van één partij te leggen.

Staatssecretaris Visser wil nu eerst onderzoeken hoe het verder moet met de aanbesteding

lees meer hier.
Gerelateerde berichten