Amerikaanse Space Force bespot voor camouflage-uniformen

De Amerikaanse Space Force plaatste zaterdag een foto van hun nieuwe uniformen op Twitter, en dat zorgde voor het nodige hilariteit. De ruimtemacht, die in december in het leven werd geroepen, zal namelijk uniformen met een typische camouflageprint dragen.

‘Hoeveel bomen verwachten jullie tegen te komen in de ruimte?’, ‘In de ruimte kan niemand horen hoe belachelijk je bent’ en ‘Ruimtecamouflage, perfect om op te gaan in de uitgestrekte ruimteweiden.’ Het zijn maar enkele van de opmerkingen die de US Space Force terugkreeg nadat ze een foto van de nieuwe uniformen op Twitter hadden gezet. De klassieke camouflagepatronen hebben immers weinig nut in de ruimte, benadrukken een aantal Twitteraars die voorstellen om een uniform in sterrenhemelstof te dragen of foto’s posten van hoe zwart de ruimte eruitziet.

De ruimtemacht reageerde op de vele tweets door uit te leggen dat ze ‘de huidige militaire uniformen hergebruikt om niet te moeten investeren in het ontwerpen en produceren van een nieuw uniform’. ‘De leden zullen gelijken op hun collega’s als ze met hen samenwerken op de grond’, klinkt het ook.

De Space Force telt momenteel één lid, generaal en bevelhebber Jay Raymond. De ruimtemacht werd op 21 december officieel in het leven geroepen met de bekrachtiging van de defensiebegroting, die onder meer de oprichting van een ruimtemacht als zesde onderdeel van het Amerikaanse leger bevatte, naast de landmacht, de luchtmacht, de zeemacht, het marinierskorps en de kustwacht. Het is de eerste keer sinds 1947 – toen de luchtmacht een afzonderlijke eenheid werd – dat er een nieuw legeronderdeel bijkomt.Gerelateerde berichten