Verkeerstoren Woensdrecht heropend

De luchtverkeersleiding van vliegbasis Woensdrecht heeft een geheel vernieuwde verkeerstoren in gebruik genomen. Er werd ruim drie maanden gewerkt aan de toren, die nu de modernste apparatuur heeft gekregen en beschikt over meer werkplekken.

De werkzaamheden aan de toren op de vliegbasis gingen op 30 september 2019 van start. Tijdens de verbouwing kregen verschillende systemen een upgrade. Zo worden de oude desks vervangen door exemplaren die grote overeenkomsten vertonen met die in de toren op Schiphol, die vorig jaar verbouwd werd.

Naast noodzakelijke verbeteringen aan de toren werden ook de verlichting, vloerbedekking en verflaag in het pand aangepakt.

Vliegbasis Woensdrecht wordt onder andere gebruikt voor trainingsvluchten van de Koninklijke Luchtmacht en voor onderhoud aan passagiersvliegtuigen.
Gerelateerde berichten